Zeleninové hranolčeky

 

Ingrediencie a postup:

Vyberajte z pestrej ponuky zeleniny podľa vlastnej chuti: kaleráb, zeler, mrkva, paštrnák, cuketa, cvikla, tekvica, zelená fazuľka, batata. Nakrájame na väčšie hranolčeky, rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme približne 35 až 40 min. pri 180 °C.

Náš tip:

Na spestrenie môžeme servírovať s domácim kečupom (od 12+) alebo jogurtovým dipom s bylinkami (od 10+). Na kečup si na cibuľke podusíme čerstvé alebo zavárané paradajky, osolíme, pridáme trochu cukru a jablčného octu. Rozmixujeme dohladka a necháme vychladnúť. Ak máte chuť na dip, stačí ochutiť biely jogurt nasekaným kôprom. 

 

 
 

Na našej webovej stránke používame rôzne súbory cookies za účelom zabezpečenia jej ľahšieho používania a vyhodnocovania. Viac o používaných súboroch cookies a možnostiach ich deaktivácie sa dozviete v našej Ochrane osobných údajov