Mrkvové pečivo

 

Suroviny:

  • 350g bielej špaldovej múky
  • 150g jemne nastrúhanej mrkvy
  • 250g masla
  • 1/2 prášku do pečiva bez fosfátov
  • sušené ovsené mlieko

 

 

Postup:

Z múky, mrkvy, masla a prášku do pečiva vypracujeme cesto, ktoré na doske rozvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm. Formičkami vykrajujeme z cesta rôzne tvary, ktoré kladieme na vymastený plech alebo papier na pečenie. Pečieme do zlatista v mierne vyhriatej rúre na 180°C 8-10 min. Teplé koláčiky obaľujeme v zmesi sušeného ovseného mlieka.

 

Na našej webovej stránke používame rôzne súbory cookies za účelom zabezpečenia jej ľahšieho používania a vyhodnocovania. Viac o používaných súboroch cookies a možnostiach ich deaktivácie sa dozviete v našej Ochrane osobných údajov