Čím by bol život bez sladkého potešenia? Aj dezerty však môžu byť chutné a zároveň nie zbytočne mastné či presladené! Potešte maškrtný jazýček svojho potomka hravými chuťovkami, v ktorých hrá prím kreativita a zdravé ovocie.

Zlaté mafinky

Tieto tekvicové mafinky zmiznú zo stola ešte za horúca. Vynikajúci zákusok k tradičným jesenným grilovačkám na záhradke a chytaniu posledných zábleskov zubatého slniečka. 

 

Ingrediencie:

  • 200 g tekvice
  • 2 vajíčka
  • 100 ml kyslej smotany
  • 100 ml mlieka
  • 100 ml olivového oleja
  • 500 ml dojčenskej alebo pramenitej vody Lucka
  • hruškové pyré

 

Postup: 

Tekvicu pokrájame na malá kocky a uvaríme v dojčenskej vode Lucka. Keď je mäkká, tak ju roztlačíme vidličkou. Do roztlačenej tekvice pridáme celé vajíčka, med, smotanu, múku a olej a všetko dobre premiešame. Polotekutú zmes nalievame do ozdobných košíčkov na mafinky. A dáme piecť.

Späť na chuťovky a dezerty

Späť na recepty