Vianoce sú najkrajšie sviatky v roku. Celá rodina pospolu, vo vzduchu vôňa ihličia a prísľub prekvapení pod vianočným stromčekom. Ale čo pripraviť na tanier tomu najmenšiemu drobcovi, keď tradičné jedlá sú pre malé deti nevhodné. Inšpirujte sa!

Vianočné guľky zasnežené jablkami

Začína sa veľká tanierová guľovačka. Otvoriť ústočká... áááá... prvá guľa zasnežená snehom z jabĺčok už letí.

 

Ingrediencie:

  • 250 g pšena

  • 500 ml dojčenskej vody Lucka

  • 160 g múky, najlepšie kukuričnej

  • morská soľ

  • jablčná šťava

  • jablko

 

Postup:

Do pšena, ktoré sme uvarili v dojčenskej vode Lucka, pridáme múku, soľ a vidličkou dobre premiešame, aby nám vzniklo cesto. Necháme ho 20 minút odležať v chladničke. V hrnci medzitým necháme zovrieť vodu. Z cesta vytvarujeme guľky, ktoré nahádžeme do vriacej vody. Keď vyplávu na hladinu, sú uvarené a my môžeme servírovať. Na tanieri ich posypeme nastrúhaným jablkom a dosladíme jablčnou šťavou, ktorú pred tým na panvici varíme, kým sa nezredukuje na polovicu a nezhustne. Starším deťom môžeme guľky posypať aj orechami a škoricou.

Náš tip:

Oslaďte deťom život, ide to aj zdravo. Vyskúšajte javorový sirup alebo jačmenný slad.

Späť na sviatočné menu

Späť na chuťovky a dezerty

Späť na recepty