Chutné polievočky sú obľúbeným jedlom tých najmenších hladošov. Ľahko sa papajú, zaujmú príťažlivými farbami a dá sa do nich šikovne ukryť aj množstvo zdravej zeleninky. Ktorá je vaša obľúbená?

Recept: Pravá zelená polievka 

Táto zelená polievka bude chutiť aj najväčším nepriateľom zeleniny. Len im musíte vysvetliť, že jej farba nemá so zeleninou nič spoločného. Je to predsa čarovná polievka lesných víl a škriatkov.

 

Ingrediencie:

  • 100 g králičieho mäska
  • 1 cibuľa
  • koreniny: mletá rasca
  • hrsť byliniek (petržlenová vňať, bazalka, pažítka...)
  • 500 ml dojčenskej vody Lucka
  • olivový olej
  • 1 polievková lyžica krupice (kukuričnej alebo pohánkovej)
  • na ozdobenie smotana alebo jogurt (nie je povinné)

Postup: 

Nadrobno nasekanú cibuľku spolu s mletou rascou opražíme na malom množstve oleja a pridáme mäsko, ktoré povaríme v pol litri dojčenskej vody Lucka. Keď je mäsko mäkké, pridáme opláchnuté bylinky (nie nasekané) a necháme zovrieť.  Rozmixujeme nahladko a pridáme krupicu na zahustenie a varíme kým polievka nezhustne.

Náš tip:

Aby sa táto polievočka naším najmenším páčila, zo smotany alebo bieleho jogurtu môžeme na tanieri vykúzliť akékoľvek ozdoby a tvary podľa momentálnych preferencií dieťatka a našej šikovnosti.

Skúste zaradiť králičie mäso do detského jedálnička častejšie. Je nielen chutné, ale aj zdravé. Patrí medzi nízkokalorické potraviny s nízkym obsahom cholesterolu. Zároveň obsahuje dôležité vitamíny PP a B1, ale aj množstvo minerálnych látok, predovšetkým vápnik a železo.

 

 

Späť na polievočky

Späť na recepty