Chutné polievočky sú obľúbeným jedlom tých najmenších hladošov. Ľahko sa papajú, zaujmú príťažlivými farbami a dá sa do nich šikovne ukryť aj množstvo zdravej zeleninky. Ktorá je vaša obľúbená?

Recept: Polievka malých Rimanov

Nevieme to isto, ale je dosť pravdepodobné, že túto skvelú cícerovú polievku varili aj malému Cicerovi. Vyskúšajte tento recept aj vy.

 

Ingrediencie:

  • 100 g uvareného cíceru (môžete použiť aj konzervovaný v  bio kvalite)
  • 500 ml dojčenskej vody Lucka
  • 2 stredne veľké zemiaky
  • malá cibuľka
  • kurkuma
  • petržlenová vňať
  • olivový olej

Postup: 

Na olivovom oleji opražíme malú cibuľku s trochou kurkumy. Pridáme uvarený cícer, nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať a zalejeme dojčenskou vodou Lucka. Zemiaky nakrájame na malé kúsky a varíme v polievke, kým nezmäknú. Na zahustenie polovicu polievky rozmixujeme.

Náš tip:

Cícer (rímsky hrach) má jemne orieškovú chuť. Je výborným zdrojom bielkovín, vlákniny, polysacharidov, vitamínov a minerálnych látok. Obsahuje množstvo zinku, kyseliny listovej, proteínov, a najmä uhľohydrátov. Má málo tukov a patrí k najlepšie stráviteľným strukovinám. Vďaka obsahu vápnika, železa a vlákniny je cícer mimoriadne vhodný aj pre tehotné ženy a deti. Ak vám zachutí, vyskúšajte ďalšie špeciality, napríklad svetoznámy hummus. Je to vynikajúca nátierka s vôňou orientu, ktorú pripravíte bez problémov aj v našich podmienkach.

 

 

Späť na polievočky

Späť na recepty