Čím by bol život bez sladkého potešenia? Aj dezerty však môžu byť chutné a zároveň nie zbytočne mastné či presladené! Potešte maškrtný jazýček svojho potomka hravými chuťovkami, v ktorých hrá prím kreativita a zdravé ovocie.

Ovocná myška

Viete, čo je na palacinkách najlepšie? Deti ich jednoducho milujú. Vyskúšajte zdravo hravú obmenu slovenskej klasiky.

 

Ingrediencie na pohánkové palacinky:

  • 500 ml mlieka
  • hrnček hladkej pohánkovej múky
  • 2 vajcia
  • štipka soli

Postup: 

Cesto na palacinky z pohánky urobíme rovnako ako z pšeničnej múky. V mlieku si rozhabarkujeme vajíčka a pridáme šálku jemnej pohánkovej múky. Ak nedostanete kúpiť pohánkovú múku, stačí najemno pomlieť pohánkovú krupicu, ktorá je dostupnejšia. Pre chuť pridáme štipku soli. Celú zmes necháme asi 10 min. odstáť. Na panvici s kvapkou olivového oleja pečieme palacinky bežným spôsobom.

Ingrediencie na ovocnú plnku:

  • 2 veľké sladké jablká
  • 2 hrušky
  • pol vrecka piškót
  • 500 ml dojčenskej vody Lucka
  • škorica

Postup:

V pol litri dojčenskej vody Lucka uvaríme na kocky nakrájané ovocie (bez šupky). Pridáme škoricový prášok (pri deťoch nad 1,5 roka pokvapkáme aj citrónovou šťavou). Do mäkka uvarené ovocie rozmixujeme s piškótami na jemný krém, ktorým plníme pohánkové palacinky.

Náš tip:

Urobte zo skladania palaciniek zábavu, do ktorej sa môžu zapojiť aj deti. Zo štyroch kúskov zložených na štvrtiny môžete na tanieri vytvoriť štvorlístok pre šťastie. A klasicky zrolované palacinky sa pri hre môžu zmeniť na lietajúce koberce, ktoré čakajú len na to, kedy vzlietnu priamo k ústam.

 

Späť na chuťovky a dezerty

Späť na recepty