Chutné polievočky sú obľúbeným jedlom tých najmenších hladošov. Ľahko sa papajú, zaujmú príťažlivými farbami a dá sa do nich šikovne ukryť aj množstvo zdravej zeleninky. Ktorá je vaša obľúbená?

Recept: Jesenná krémová polievočka

 

Tekvičky sú skvelé nielen v kuchyni ale aj pri jesennej výzdobe našich domov, balkónov či vstupných priestorov. Nie je väčšej zábavy ako spojiť vyrezávanie smiešnych tváričiek s varením. Skúste tento recept na jesennú krémovú polievku!

 

Ingrediencie:

na dve porcie potrebujeme

  • ½ kg Hokkaido tekvička (priemer asi 15 cm)
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 500 ml dojčenskej vody  Lucka

Postup:

Tekvičku rozkrájame na mesiačiky a z každého mesiačika dáme škrabkou na zemiaky dole vrchnú šupu. Potom každý mesiačik tekvice rozkrájame na malé kocky. Medzitým si na oleji do ružova opečieme cibuľku, k nej pridáme kúsky tekvice a zalejeme Luckou tak, aby bola voda cca 2 cm nad kúskami tekvice. Varíme asi 15-20 minút, kým tekvica nezmäkne. Potom celý obsah rozmixujeme na hladkú nádherne oranžovú krémovú polievočku a podávame. Na zjemnenie alebo obmenu chuti  pre malých výmyselníkov od 10 mesiacov môžeme pridať lyžičku kyslej smotany alebo bieleho jogurtu a získame novú, rovnako zaujímavú chuť.

Tekvicu Hokkaido mám v kuchyni veľmi rada, dá sa pripraviť na množstvo spôsobov a je veľmi výživná aj chutná. Mojim deťom chutí najviac práve v podobe tejto jednoduchej a rýchlej tekvicovej polievky.


Denisa Kaščáková, manažérka logistiky Lucky