Pripravení na hlavný chod? Vyskúšajte naše detské variácie na obľúbené jedlá a naservírujte šťastnému drobcovi to, čo papáva aj mamička s oteckom!

Hokaido granadír

Ďalšia príležitosť, ako deťom pripraviť dar skorej jesene – tekvicu Hokkaido. Vyskúšajte originálnu obmenu granadíru, v ktorej zemiaky nahradíte práve týmto výživným plodom!

 

Ingrediencie:

  • ½ kg Hokkaido tekvička (priemer asi 15 cm)

  • malá cibuľka

  • 1 polievková lyžica olivového oleja

  • 500 ml dojčenskej vody Lucka

  • cestoviny

  • pažítka / cherry paradajky / paprika

Postup: 

Tekvičku rozkrájame na mesiačiky a z každého mesiačika dáme škrabkou na zemiaky dole vrchnú šupu. Potom každý mesiačik tekvice rozkrájame na malé kocky asi 1,5 - 2 cm hrubé.  Na panvici si opražíme do ružova cibuľku a pridáme kúsky tekvice. Za občasného premiešania dusíme až kým kúsky tekvice nezmäknú (približne 15 - 20 min.). Uvaríme obľúbený tvar cestovín v dojčenskej vode Lucka a premiešame s mäkučkými kúskami tekvice. Pre menšie deti (8 mesiacov) môžeme tekvicu rozmixovať na omáčku.

Náš tip:

Ako motiváciu k jedlu pre nepapkáčov môžeme na tanieri  spraviť malé zdravé strašidielko. Z koktailových paradajok urobíme očká, z papriky ústa a poriadne rozstrapatené vlásky sa dajú spraviť z byliniek či pažítky.

 

Späť na hlavné jedlá

Späť na recepty