Čím by bol život bez sladkého potešenia? Aj dezerty však môžu byť chutné a zároveň nie zbytočne mastné či presladené! Potešte maškrtný jazýček svojho potomka hravými chuťovkami, v ktorých hrá prím kreativita a zdravé ovocie.

Anjelska torta

Anjelska torta je jednoducho božská. Jemná chuť tejto ľahučkej pochúťky ulahodí aj tým najmenším jazýčkom.

 

Ingrediencie na korpus:

  • 200 g masla
  • 160 g hnedého cukru
  • 700 g tvarohu
  • 4 vajcia
  • 1 lyžica krupice (najlepšie bio polenty)
  • 1 balíček vanilkového pudingu (skontrolujte zloženie a vyberte radšej kukuričný)

Ingrediencie na polevu:

  • 300 ml dojčenskej vody Lucka
  • 2 hrste drobného ovocia (napr. jahody, ríbezle)
  • agar agar (nájdete v bio predajniach)
  • javorový sirup
  • hnedý cukor

Postup:

Roztopené maslo vymiešame s tvarohom a cukrom. Pridáme 4 žĺtky, krupicu a vanilkový puding. Všetko dobre premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a jemne ho primiešame do zmesi. Všetko nalejeme do teflónovej tortovej formy a dáme na cca 50 minút piecť do rúry vyhriatej na 200 °C. Polevu si pripravíme tak, že do hrnca nalejeme dojčenskú vodu Lucka, pridáme ovocie, cukor a agar. Necháme 5 minút povariť a zmes opatrne vylejeme na tortu. Necháme stuhnúť a môžeme podávať.

 

Náš tip:

Anjelska torta je ideálny ľahký dezert na každú detskú oslavu. Pokojne ho pripravte večer vopred. Všetky chute sa krásne prepoja.

 

Späť na chuťovky a dezerty

Späť na recepty