Čím by bol život bez sladkého potešenia? Aj dezerty však môžu byť chutné a zároveň nie zbytočne mastné či presladené! Potešte maškrtný jazýček svojho potomka hravými chuťovkami, v ktorých hrá prím kreativita a zdravé ovocie.

Anettkin ovocný dezert

Keď pripravíte usmiateho miláčika na tanier, okamžite sa objaví usmiaty miláčik za stolom. Máme to odskúšané.

 

Ingrediencie:

  • cca 25 dlhých špaldových piškótov
  • 2x kyslú smotanu
  • 2x crème fraîshe (tučnejčia verzia kyslej smotany)
  • 3 - 5 PL brezového cukru / kokosového cukru / surového trstinového cukru, podľa chuti
  • veľa čerstvého ovocia / jahody, maliny, černice alebo marhule, nektarinky, čo máte radi a poruke
  • 50 g masla
  • za hrsť posekaných kakaových bôbov (drte)
  • 1 struk pravej vanilky

 

Postup: 

Všetky 4 smotany spolu vymixujeme dohladka s najemno pomletým cukrom a očisteným strukom vanilky alebo čistým vanilkovým práškom. Pripravíme si jednu štvorcovú alebo kruhovú tortovú formu a do nej naspodok natrieme tenučkú vrstvu krému. Na ňu poukladáme piškóty tak, aby bola pokrytá celá plocha formy. Pokračujeme s polovicou krému, ktorú rovnomerne rozložíme na piškóty. Dozdobíme ovocím a kakaovými bôbmi. Na to opäť piškóty krém a ovocie. Posypeme kakaovými bôbmi, necháme stuhnúť v chladničke aspoň na 4 hodiny a podávame. Najlepšie chutí lyžičkou priamo z formy. :)

 

Späť na chuťovky a dezerty

Späť na recepty